Keuken renoveren: waar let je op?
Wat houdt een keukenrenovatie in?
Bij een keukenrenovatie werk je vaak met wat er al staat, maar geef je de keuken een compleet nieuwe uitstraling. Dit kan betekenen dat je nieuwe keukenkastdeurtjes installeert, het werkblad vervangt of nieuwe apparatuur plaatst. Hoewel er minder afval vrijkomt dan bij een volledige verbouwing, zul je toch genoeg afval hebben om een container te vullen. Denk hierbij aan het afvoeren van oud materiaal zoals kastjes, tegels en soms zelfs stukjes muur.
Een handige optie is om tijdens de renovatie ook te denken aan keuken demonteren en afvoeren. Zo zorg je dat je oude keuken netjes wordt verwijderd, zonder rommel achter te laten.
Afval tijdens de renovatie
Tijdens een keukenrenovatie kun je overwegen om een kleinere container te huren, zoals een 3m3 container. Dit is vaak voldoende voor de meeste renovaties, omdat er minder gesloopt wordt dan bij een volledige verbouwing. Een kleinere container is bovendien handig als je beperkte ruimte hebt rondom je huis.
Keuken opknappen: kleine veranderingen, groot effect
Wat betekent het opknappen van een keuken?
Wil je jouw keuken een frisse uitstraling geven zonder grote verbouwing? Dan is een keuken opknappen de ideale oplossing. Hierbij voer je meestal kleinere aanpassingen door, zoals het verven van kastjes, het vervangen van de kraan of het leggen van een nieuwe vloer. Hoewel het opknappen van een keuken niet veel afval lijkt te produceren, zul je alsnog merken dat er behoorlijk wat materiaal afgevoerd moet worden. Denk aan oude vloerbedekking, verfblikken en kapotte tegels.
Afval afvoeren bij een kleine klus
Voor het opknappen van je keuken is een 3m3 container vaak ook voldoende. Je kunt hierin gemakkelijk al het overtollige materiaal kwijt, zodat je niet steeds naar de milieustraat hoeft te rijden. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je meteen door kunt met je klus.