Ga naar inhoud

Keuken verbouwen: afval afvoeren met een container

Als je jouw keuken gaat verbouwen, komt er veel afval vrij. Bouwafval, puin en andere materialen hopen zich snel op. Met een container van De Afvalmaatjes hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Je huurt gemakkelijk een container om al je afval efficiënt en snel af te voeren, zodat je meer tijd hebt voor het daadwerkelijke werk.

  1. Home
  2. Klussen
  3. Keuken verbouwen

Keuken renoveren: waar let je op?

Wat houdt een keukenrenovatie in?

Bij een keukenrenovatie werk je vaak met wat er al staat, maar geef je de keuken een compleet nieuwe uitstraling. Dit kan betekenen dat je nieuwe keukenkastdeurtjes installeert, het werkblad vervangt of nieuwe apparatuur plaatst. Hoewel er minder afval vrijkomt dan bij een volledige verbouwing, zul je toch genoeg afval hebben om een container te vullen. Denk hierbij aan het afvoeren van oud materiaal zoals kastjes, tegels en soms zelfs stukjes muur.

Een handige optie is om tijdens de renovatie ook te denken aan keuken demonteren en afvoeren. Zo zorg je dat je oude keuken netjes wordt verwijderd, zonder rommel achter te laten.

Afval tijdens de renovatie

Tijdens een keukenrenovatie kun je overwegen om een kleinere container te huren, zoals een 3m3 container. Dit is vaak voldoende voor de meeste renovaties, omdat er minder gesloopt wordt dan bij een volledige verbouwing. Een kleinere container is bovendien handig als je beperkte ruimte hebt rondom je huis.

Keuken opknappen: kleine veranderingen, groot effect

Wat betekent het opknappen van een keuken?

Wil je jouw keuken een frisse uitstraling geven zonder grote verbouwing? Dan is een keuken opknappen de ideale oplossing. Hierbij voer je meestal kleinere aanpassingen door, zoals het verven van kastjes, het vervangen van de kraan of het leggen van een nieuwe vloer. Hoewel het opknappen van een keuken niet veel afval lijkt te produceren, zul je alsnog merken dat er behoorlijk wat materiaal afgevoerd moet worden. Denk aan oude vloerbedekking, verfblikken en kapotte tegels.

Afval afvoeren bij een kleine klus

Voor het opknappen van je keuken is een 3m3 container vaak ook voldoende. Je kunt hierin gemakkelijk al het overtollige materiaal kwijt, zodat je niet steeds naar de milieustraat hoeft te rijden. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je meteen door kunt met je klus.

Oude apparaten demonteren bij keuken verbouwing

Keuken slopen: efficiënt en voordelig

Hoe kan ik een keuken demonteren?

Het demonteren van een keuken hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het vereist wel een goede voorbereiding. Volg deze stappen voor een veilige en efficiënte demontage:

  1. Schakel water en stroom uit: Zorg ervoor dat je zowel de watertoevoer als de elektriciteit naar de keuken afsluit. Dit voorkomt lekkages en ongelukken tijdens het demonteren.
  2. Verwijder apparaten: Haal alle inbouwapparaten zoals de oven, vaatwasser en koelkast los. Vergeet niet de leidingen en kabels veilig los te koppelen.
  3. Demonteer kastjes en werkblad: Begin bovenaan met het verwijderen van de bovenkastjes en werk daarna naar beneden. Dit voorkomt dat je per ongeluk kastjes beschadigt. Gebruik een boormachine of schroevendraaier om de kastjes los te maken.
  4. Werkblad verwijderen: Snijd eerst de kitrand los voordat je het werkblad optilt. Dit voorkomt dat de omringende tegels of muren beschadigd raken.
  5. Afvoeren van materialen: Zorg ervoor dat je al het afval zoals hout, tegels en apparaten in een container verzamelt. Dit houdt de werkruimte schoon en overzichtelijk.

Door deze stappen te volgen, kun je veilig en efficiënt je keuken demonteren zonder schade aan te richten.

Kosten keuken slopen en afvoeren

Wanneer je jouw keuken volledig gaat slopen, is het belangrijk om van tevoren na te denken over de kosten. Het slopen van een keuken brengt vaak een hoop afval met zich mee, zoals oude kastjes, tegels, leidingen en zelfs puin. Bij De Afvalmaatjes kun je eenvoudig een container huren, en de keuken slopen en afvoeren kosten worden overzichtelijk gehouden.

Naast het afvoeren van bouwafval, kun je ook kiezen voor een optie om de oude keuken laten ophalen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige rommel hebt tijdens de verbouwing.

Zelf een keuken slopen?

Als je besluit om zelf je keuken te slopen, zorg er dan voor dat je dit veilig doet. Schakel een professional in voor het afkoppelen van gas en waterleidingen en begin daarna met het zorgvuldig demonteren van de keuken. Door voorzichtig te werk te gaan, voorkom je schade aan muren en leidingen, en kun je wellicht onderdelen van de keuken recyclen.

Keuken slopen

Waarom een container huren bij een keukenverbouwing?

Bij het verbouwen van een keuken komt vaak meer afval vrij dan je denkt. Denk aan oude keukenkastjes, tegels, leidingen en misschien zelfs muren die gesloopt moeten worden. Dit afval kan je niet zomaar bij het restafval gooien. Met een container van De Afvalmaatjes heb je één plek waar je al het afval kwijt kan.

Een 3m3 container bijvoorbeeld, is groot genoeg voor ongeveer 35 kruiwagens vol afval. Een kruiwagen heeft een inhoud van ongeveer 85 liter, dus je kunt je voorstellen hoeveel ruimte je bespaart door al het afval in één container te verzamelen.

Bij De Afvalmaatjes kun je kiezen uit verschillende soorten containers, zoals een bouwafval container, sloopafval container of een puinafval container.