Ga naar inhoud

Hoe werkt DeAfvalmaatjes.nl?

Ons proces is heel eenvoudig, om dat te laten zien hebben we de simpele stappen hierop de pagina extra uitgelegd. Van het online bestellen, tot aan het ophalen van de door jou gevulde afvalcontainer.

De Maatjes rond een container
Stap 1

Kies container

Op basis van een afvalstroom + formaat van de container kies je jouw container. Deze twee bepalen namelijk de prijs voor de afvalcontainer.

Stap 2

Locatie doorgeven

Daarna is het van belang dat we weten op welke locatie de container moet komen. Hiervoor vragen we om jouw adresgegevens.

Stap 3

Levering datum

Ons systeem geeft vervolgens op basis van jouw locatie door wanneer we de container kunnen leveren. Dit is een voorkeurs datum & tijdvak.

Stap 4

Betalen

Is alles compleet? Top, dan kan je eenvoudig online de container huren door deze direct online af te rekenen middels iDEAL.

Stap 5

Planning

Na een succesvolle betaling krijgt onze planning jouw bestelde container door. Zij gaan vervolgens aan de slag om deze op je gewenste tijdvak in te plannen. Dit doen zij met vele opdrachten op een dag en maken hiervan een efficiënte & milieubewuste route.

Stap 6

Aanleveren plaatsingsfoto & brief voor de buren (tip)

Om de chauffeur zelfstandig de container op de gewenste locatie te kunnen laten plaatsen, vragen we je foto's door te sturen waar je de container wilt hebben. Deze zullen we vervolgens delen met de chauffeur die de container komt plaatsen.

Stap 7

Dag van container levering

De chauffeur zal vooraf je nog even bellen, ongeveer 30 minuten voordat die bij jou aankomt.

Stap 8

Vullen maar

Zodra de container staat kan je natuurlijk aan de slag, vullen maar!

Let hierbij wel op dat je de juiste materialen in de container gooit, wat erin mag staat aangegeven op onze website tijdens het bestellen.

Stap 9

Container vol?

Zodra de container vol is, kan je een ophaalverzoek indienen. Dit ophaalverzoek kan eenvoudig via de email die je hebt gehad tijdens het bestellen (of jouw account op de website).

Stap 10

Container wordt opgehaald

Nadat je het ophaalverzoek hebt ingediend zal onze planning deze verwerken. Ook hierbij houden we rekening met je voorkeurs datum & tijdvak. Maar het ophalen kan soms een dag langer duren.

Stap 11

Recyclen

En dan, als de chauffeur je container heeft opgehaald, gaan wij naar één van onze vestigingen om het afval te recyclen.

That's all!